Hjälpmedel som underlättar din vardag, 7 dagar i veckan

Hjälpmedel

Hjälpmedel som underlättar din vardag.

Ålder eller fysiska hinder kan stå i vägen för din vardag och göra den svårare än den behöver vara. Det finns gott om hjälpmedel som ger dig din frihet och självständighet tillbaka. Plusvardag har en mängd produkter som kan bli dina nya bästa vänner! Hjälpmedel

Hem och hushåll

När du arbetar i köket kan du stöta på moment som kan vara svåra att utföra. Hos plusvardag hittar du hjälpmedel som kan underlätta de pilliga och svåra momenten som kan uppkomma i köket och hemmet. Exempelvis en skruvlocksöppnare som hjälper dig att öppna mjölk- och yoghurtförpackningar.

Brix Skruvlocksöppnare

För att skruva av locken på glasburkar finns en burköppnare som ger dig bättre grepp och ökad styrka.

Kapsyler på läskburkar kan driva vem som helst till vansinne! En ringkapsylöppnare borde finnas i varje hem och funkar för alla.

För tunga tetror med mjölk, juice och yoghurt kan du använda ett handtag som gör dem lättare att lyfta för både barn och vuxna.

Om du har svårt med finmotoriken finns det hjälpmedel med extra bra grepp och många finesser som underlättar i köket som till exempel kniv och osthyvel med 90 graders vinkling för extra bra grepp.

Tekniska hjälpmedel

Det finns många tekniska hjälpmedel som förstärker och förbättrar syn- och ljudintryck. Exempel på detta är Ringklockor med ljus och extra högt ljud, telefoner med stora knappar och siffror och fjärrkontroller med minimalt med knappar som gör dem lättare att se och hantera.

Doro Fjärrkontroll, HandleEasy 321rc

Stöd och förflyttning

Det finns flera olika hjälpmedel att tillgå vid förflyttning och det behöver inte bara handla om uppenbara klassikerna som rullator, krycka och käpp. 

En shoppingvagn rymmer inte bara dina varor eller packning; om den är rätt utformad kan den även vara ett stöd för dig när du står stilla och du slipper bära tunga kassar.

En hopvikbar käpp får plats i väskan både på resan och till vardags och kan lätt tas fram när du har behov för den.

Dagliga aktiviteter

För att kunna utföra dina dagliga aktiviteter finns det mycket hjälp att få.

Det finns en mängd olika stöd och skydd för händer, knän, armbågar, fötter med mera så du avlastar och stärker smärtande kroppsdelar.

Värme och massage hjälper dig att mjuka upp stela muskler och leder och minskar smärtan så du lättare kan röra dig.

Beurer Värmefilt Fleece

Hos Plusvardag.se finns det flera värmefiltar, fotvärmare och olika massageredskap som hjälper till vid smärta, stelhet och frossa.

Tycker du om att fixa i trädgården så underlättar redskap med ergonomiska handtag som ger dig ett bra grepp och minskar belastningen på handled och underarm.

Personlig vård

Att sköta sin personliga hygien underlättas av att kunna sitta stadigt eller ha något att hålla sig i. Hos plusvardag finns ett brett utbud av duschstolar, stödhandtag och duschpallar i olika storlekar och höjder.

Handtagen som enkelt monteras i badrummet och duschutrymmet ger ett bra stöd.

Är det något som är svårt att utföra, tveka inte att kolla med Plusvardag vad det finns som kan underlätta din vardag! Gör det svåra lätt.

Om du använder hörapparat och har behov utav batterier eller tillbehör till apparaten finns Udens som specialiserar sig på detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.