Hjälpmedel för äldre

hjalpmedel for aldre1
Hjälpmedel för äldre
Hjälpmedel för äldre handlar om att skapa förutsättningar för en enklare vardag. I takt med att kroppen åldras ändras också sättet på vilket man tar sig fram i världen, som plötsligt kan kännas otillgänglig.
Med hjälp av en griptång kommer du åt föremålet du tappat på golvet och med hjälp av en rullator orkar du gå de där extra stegen. Rätt hjälpmedel skapar med andra ord möjligheter för kroppen att klara saker den gjorde förr – om än med stöd.

Tveka inte att kontakta oss för rådgivning kring hjälpmedlen i utbudet. Vi finns här för dig, vare sig du söker efter redskap till dig själv eller till en närstående.

Hjälpmedel för en enklare vardag hemma Vilka hinder kan man stöta på i hemmet? Det kan vara en så enkel sak som att ryggen behöver avlastning i form av en ergonomiskt uppbyggd sittdyna eller att sängen behöver höjas för att du ska kunna lägga dig i den, det finns förhöjningsklossar för sådant.

Värk i händer gör det över lag svårare att greppa föremål. Något så vardagligt som att skala potatis eller hacka grönsaker kan vara utmanande eftersom de vanliga potatisskalarna och köksknivarna inte tar hänsyn till värkhänder.

Glädjande nog finns det ergonomiska potatisskalare respektive ergonomiska köksknivar som ger dig ett ordentligt tag om redskapen. Det finns rent av stödmedel för de flesta vardagssituationer. Har du exempelvis sett våra förstoringsglas eller kortlekar med större text för den med nedsatt syn?

Om du letar efter ett specifikt redskap finns vi här för rådgivning. Vi är övertygade om att vi kan göra vardagen lite lättare tillsammans.

Stöd för förflyttning både inomhus och utomhus För många är det utomhusvistelserna som gör det, promenaden i parken eller till affären runt hörnet. Att få andas in den friska luften, kanske titta på blommorna eller löven. Kroppen ska inte behöva bli ett hinder för att njuta av det fina vädret.

Rullator och rullstol är exempel på hjälpmedel för äldre som bidrar till en aktivare vardag. Just den aktiva vardagen kan vara det som höjer livskvaliteten, och därför kan vi inte nog betona den positiva skillnaden dessa förflyttningsstöd kan göra.

Det finns rullatorer för inomhusbruk och för utomhusbruk. Vid balans- eller smärtproblem ger rullatorn välbehövligt stöd och trygghet. Somliga av dem är anpassade för att klara ojämn terräng, så skogsstigarna behöver inte alls vara omöjliga. Andra är skapade för att underlätta shoppingen, då kan de till och med ha en korg eller påse framtill.

Annars är många av rullatorerna i utbudet anpassningsbara genom tillval såsom brickor, korgar och kryckhållare som du monterar på dem. Förutom rullatorer hittar du förflyttningsstöd såsom rullstolar, kryckor och käppar bland våra hjälpmedel för äldre.

Hjälpmedel för att underlätta personlig hygien Personlig hygien är inget man vill tvingas göra avkall på. Bland hjälpmedlen för äldre finns allt från duschpallar till inkontinensskydd. Ergonomisk nagelsax och hårborste med långt skaft gör att du kommer åt delarna som av olika anledningar kan vara jobbiga att nå.

För att göra badet tryggare finns badkarsmatta med antihalkskydd, badkarshandtag för stöd samt badkarsbräda att såväl sitta som förvara grejer på. För enklare och tryggare toalettbesök rekommenderar vi allt från toaförhöjare till toalettramar.

Som skrivet, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för stora som små frågor om hjälpmedel för äldre.

Skaffa hjälpmedel för äldre och få en aktivare vardag Hjälpmedel för äldre är ett sätt att göra vardagen enklare, tryggare och aktivare. Med rätt redskap blir omvärlden avsevärt tillgängligare. Få tips här!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.